Optimizacija sajtova

Optimizacija sajtova

Offline optimizacija

Ovdje se uglavnom radi o tome da se sajt pripremi na odredjen način kako bi se što bolje plasirao na pretraživače poput Google. U principu, radi se o kodu ispod haube ili onom što se ne vidi. Često prepravka koda, bez vizuelnog uticanja na sami sajt, dovede do velikih rezultata.

Pod optimizacijom se smatra da se sajt dovede na što manje koda, da je brži, da je što manje upita nad bazom, svi atributi i tagovi koji objavljuju strane, naslove, slike i videa. Nezavisno od onog ko je i na kakav način napravio sajt, možemo izvršiti procjenu.

Online optimizacija

Online optimizacija podrazumjeva pravljenje linkova na drugim sajtovima da pokazuju ka vama. Pored toga što djeluje teško, ti sajtovi moraju biti iz iste branše kao vaša i moraju imati dobru reputaciju kako bi ti linkovi imali težinu. Obično radimo 3 do 10 linkova mjesečno za odredjenu branšu.

Ovaj proces ide tako da mi tražimo sajtove iz iste branše koji imaju slomljene linkove, tj. one koji ne rade, pa ih zamolimo da čitav tekst mi ispišemo i postavimo link prema vašem sajtu. Što kulturnije zamolimo, to je uspjeh izgledniji.

Spremni da pričate sa nama o vašem projektu?
Radite sa nama

Zašto izabrati nas da radimo Optimizaciju sajta?

Volimo optimizaciju jer je to najpošteniji fajt sa konkurencijom!

internet marketing

Mi ne možemo garantovati prvo mjesto u Google ali ne naplaćujemo ako ne udjete na prvu stranu rezultata. Ipak, do sada smo imali ogromnog uspjeha sa optimizacijom sajtova i postavljanjem istog na čvrsto prvo mjesto u Google.

Prvo uradimo analizu postojeće situacije tj. napravimo sken i presjek sajta, zatim definišemo SEO ciljeve, snimimo konkurenciju i tek onda razvijemo strategiju. Nakon toga rasporedimo poslove i krećemo prvo da sredjujemo sajt dok naporedo kolega pravi povratne linkove. Često pišemo tekstove i doradjujemo strane.

Ključne riječi i fraze su nam najbitnije smjernice, pogotovo long-tail. Dobre procjene, projekcije i relana predviđanja, omogući će nam da pobijedimo konkurenciju. Mi ne činimo divlje procjene ili obećanja koja ne možemo zadržati ali možemo garantovati realne rezultate pa čak i vanserijske.

U industriji smo manje više poznati po znanju i kako efikasno rešavamo teške situacije. Sa par softvera radimo analizu vašeg web sajta kako bi se osiguralo da tražilice mogu učinkovito otkriti i indeksirati vaše web stranice radi maksimalne vidljivosti.

Spremni da pričate sa nama o vašem projektu?
Radite sa nama

Optimizacija Sajtova - najvažniji termini

Šta je to optimizacija sajtova?

Svako želi biti na prvoj stranici i na što boljem mjestu u Google pretraživanjima, ali je čest slučaj da je to jako teško izvodljivo. Vaš sajt mora biti dobro pripremljen za tako nešto da bi pretekao konkurenciju. Google ima mnogo signala (preko 200) koji, pomoću algoritma, ocjenjuju vaš sajt. Izmjene u načinu bodovanja i samom algoritmu su česte tako da se mora dosta testirati, pratiti i analizirati. Google neće otkriti tajnu bodovanja mada je nama koji smo odavno u toj industriji poznato skoro sve tj. nema iznenadjenja.

Kakav naslov i tekst treba da budu?

Obično ćete čuti da treba toliko i toliko dug tekst, sa slikama, sa boldovanim ključnim riječima, ali najvažnije je da napišete takav tekst da privučete publiku. Naravno, pod optimizacijom se smatra dobar naslov koji ima ključnu riječ ili frazu, da se u tekstu govori o ciljanoj stvari i da je dobro linkana iz vani.

Zašto sajt treba biti brz?

Zato što ljudi odustaju poslije nekoliko sekundi. A Google to mjeri pa će vam sajt staviti sajt dalje/dublje od glavnih rezultata pretrage. Google inače svaki sajt rangira pa i brzina, i količina koda, veličina i broj slika, igraju ulogu. Igra ulogu i to gdje je stavljen naslov i glavni tekst u odnosu na ostale djelove sajta. Sve igra ulogu.

© 2018 - 2018 eShark. Sva prava zadržana.