Online prodavnica

Online prodavnica

Online prodavnica

email kampanje

Ecommerce sajt ili Web shop su savršena prilika da proširite vaše poslovanje, često i neslućenih razmjera. Sajt vam dodatno pomaže, ne košta kao jedan radnik za godinu dana a služi vam i kao marketinško sredstvo i kao dodatan poslovni prostor.

Ecommerce sajtovi su za izradu u principu najkomplikovaniji sajtovi na netu. Od samog procesa trgovine, preko sigurne veze, baze, podešavanja servera, unošenja proizvoda, apdejtovanja sajta.... oni zaista spadaju u komplikovanije sajtove.

Radimo u nekoliko programskih jezika, sa više vrsta baza podataka, a najviše u Php i MySQL. Nudimo usluge programiranja: Php, Javascript, AJAX, Java, Ruby on Rails i tako dalje. Iako smo učestvovali u izgradnji jednog od najpoznatijeg CMS-a Joomla!, izdavajmo odlično poznavanje menadžment sistema i frejmvorka: Magento, Drupal, ProccesWire, Codeinteger, YII i WordPress. Veoma je važno da napomenemo da mi ne radimo outsource za domaće tržište.

eShark je web konsultantska, dizajn i marketinška agencija.

Ecommerce sites

online prodavnica

Jedna online prodavnica je po pravilu skuplja od običnog sajta jer se sastoji od mnogo više koda koji mora biti krajnje korisnički nastrojen. Korisnik treba da ostavi neke svoje podatke, da plati uslugu ili proizvod, a da pritom ne napušta proces kupovine. Korisnik se mora pratiti kako prolazi kroz sajt i uz put mu se moraju prikazivati proizvodi koje je već pogledao ili slični.

Kvalitetan i profesionalan web dizajn omogućava najbolju moguću komunikaciju između korisnika i vas, tj. vaše aplikacije. Pomoći ćemo da vaši korisnici identifikuju najbolji mogući put kako bi iskoristili benefite koje mu pružate preko vaše aplikacije. Responsive web dizajn je nešto što je imperativ. Svaka web aplikacija mora da radi na svim uređajima bez obzira na širinu i visinu: desktop računar, laptop, tablet, mobilni itd.

Naše iskustvo sa programima za dizajn vam može garantovati svjetsku uslugu bilo da radimo web dizajn ili kataloge (loga, flajere, postere, vizit kartice) za vašu firmu. Povjerenje smo dobijali od raznih preduzeća i organizacija, sve od vladinih agencija do NVO sektora.

Spremni da pričate sa nama o vašem projektu?
Radite sa nama

Izrada portala i jež

Mi pravimo portale u programskim jezicima Php ili Ruby sa raznim bazama. Može da se radi i custom rešenje a obično to radimo u nekom control management sistemu (CMS) tipa Drupal, Joomla!, WordPress i drugi. Za portale je obično potreban bolji server i obično se uzima neki virtual private server (VPS). Naš posao je da sve to napravimo i podesimo za rad.

Portale dijelimo na nekoliko tipova: vladini sajtovi, univerziteti, nevladine organizacije, novosti tj. news portali, turističke (turističke organizacije), sajtovi koji se bave kulturom, tenderi (oglašavanje) i tako dalje. To su sajtovi koji dijele informacije iz više izvora na takav način da uglavnom predstavljaju početak surfovanja za svoje korisnike.

A đe gaziš ježa?

Nakon dužeg niza godina svi portali počinju da boluju od iste boljke: sporom i robusnom pretragom zato što im je baza postala velika. Nijedan CMS (Drupal, Joomla!, WordPress...) nema dobro rešenje za pretragu velikih sajtova. Primjer: ako pretražujete sajt za ključne riječi "Plava majca" rezultati su kranje čudni. Sajtovi obično izbacuju sve što počinje sa plavo i sve što sadrži riječ "majca". Pritom, ta pretraga je jako spora jer se pretražuje čitava baza za te ključne riječi ponaosob.

Mi imamo rešenje za taj problem. Kakvo rešenje? Pa ubrzamo pretragu, ne pretražuje se sva baza, nego samo unaprijed određena taksonomija. Znači ako neko pretraži sajt za "plava majca", sajt će prikazati rezultate za plavu majcu a ostali rezultati će biti onako kako vi to želite: plave farmerke, kafene cipele, žuta jakna. Ovo direktno utiče na smanjenje resursa i mnogo brži rad sajta.

Sigurnost portala

Iako radimo penetracione testove, tj. provjeravamo web aplikacije da li ima bezbjednostnih rupa, mi dodatno radimo sigurnost i zaštitu servera i koda. U principu, mi ne dorađujemo tuđe sajtove jer nismo ni pravili taj kod ali možemo garantovati da ono što mi napravimo ima veliku dozu sigurnosti i zaštite. (ovo je onaj trenutak kad osiguravajuće kuće mogu pružiti neki vid osiguranja).

Zaštita se kreće od pravilnog kodiranja, podizanja zaštitnog zida (firewall), uključivanja bezbjednosne veze (SSL), podešavanja servera, apdejtovanje, pokrećanje cron poslova kao i skeniranje fajlova radi provjere da nije došlo do kakve neželjene izmjene.

© 2018 - 2018 eShark. Sva prava zadržana.