Internet Marketing

Internet Marketing

PPC marketing

Reklamiranje po pretrazi je najrasprostanjenija verzija internet marketinga. Pod njim se podrazumjeva: plati po kliku bilo gdje: reklamiranje na socijalnim medjima; agregatori; reklamiranje banerima, slikama i tekstovima; retargeting; kao i dogovoreni marketing (sponzorisani postovi i direktna prodaja oglasa).

Socijalni mediji

Facebook koristi oko 350,000 U Crnoj Gori što ga čini najačim medijem u Crnoj Gori. Kod nas, reklamiranje se uglavnom svodi na Facebook i Instagram jer se većina domaće populacije služi istim. Kompanije često prave grešku jer ne znaju kada treba odvojiti kampanju na socijalne mreže a kada na Google pa se dolazi do loših ili nikakvih rezultata.

Email marketing

Email marketing je najbolji vid reklamiranja i najbolje vraća uložena sredstva. Ako imate bazu podataka sa elektronskom poštom korisnika, onda je najbolje da nas kontaktirate kako bismo osmislili najbolji način da se obratite vašim korisnicima i stavite im do znanja o vašim proizvodima. Ako je potrebno, napravićemo šablon za vaš email. Garantujemo odličan uspjeh.

Konsalting

Ako vam je potreban sajt, reklamiranje ili brendiranje proizvoda, ako imate bilo kakav digitalan problem ili nejasnoću, rado ćemo riješiti vašu brigu. Uključićemo naše ogromno isustvo stečeno na medjunarodnom tržištu i usmjeriti ga na povećanje prometa i profitabilnosti. Naš tim kreira inovativna rešenja, kako za web, tako i za mobilne aplikacije.
Spremni da pričate sa nama o vašem projektu?
Radite sa nama

Zašto izabrati nas da radimo Internet Marketing?

Mi radimo puni raspon internet marketing servisa

internet marketing

Internet marketing ima više solucija za doći do korisnika i načina kako pobijediti konkurenciju. Prvo počnemo sa evaluacijom vašeg cilja, jačine brenda, poptrebe firme, istraživanjem konkurencije i indetifikovanjem tema i dobrih prilika. Nakon toga pravimo najbolju moguću strategiju krojenu prema vašim potrebama kako bi se investicija vratila u najboljoj mogućoj mjeri.

Nakon procjene i napravljene strategije, počinjemo da radimo dizajn i sadržaj reklama, kao i pripremu za njihovo lansiranje. Posebnu pažnju obraćamo na mobilne uredjaje jer ih korisnici koriste u mnogo većoj mjeri nego dekstop računare. Naravno, sve što radimo, bilježimo i analaziramo, a što ne koristimo samo radi našeg rada, nego i radi redovnog obavještavanja naših mušterija kako bi imali detaljan uvid gdje ide njihova investicija.

Kada krene promocija sadržaja kojeg smo pripremili, pažljivo pratimo reakciju ciljanih korisnika, mjerimo rezultate, evaluiramo sve parametre, i na osnovu njih dalje podešavamo i mijenjamo rad kampanje. Sve dok se ne završi kampanja, normalno je vršiti razna podešavanja i izmjene, kako bi se dobio najbolji mogući rezultat.

eShark je web konsultantska, dizajn i marketinška agencija.

eShark Internet marketing

Internet marketing company

eShark je digitalna firma sa sjedištem u Budvi. Naša agencija je namijenjena subjektima poput vašeg, a u svrhu da vaša firma poveća svoj domet pomoću našeg internet marketinga i bude prisutnija na webu. Naši stručnjaci za internet marketing, koji su donijeli sa sobom veliko iskustvo u radu sa stranim firmama, u potpunosti razumiju moć interneta i kako mogu doći do ciljanih korisnika.

Mi radimo kampanje koje nisu samo povezane sa vašim sajtom ili Facebook stranom. Ako radite veću kampanju, naše preporuke i rad će se refektovati i na offline kampanju, tj. na dnevne novine, bilborde, flajere itd itd. Mi ćemo vam pomoći i sa offline strategijom kako bi vam oglašavanje donijelo što veći boljitak!

Sve naše internet marketing kampanje su prilagođene svakom pojedinačnom poslovanju, velikoj i maloj firmi, i implementiraju strategije koje ostvaruju prihode. Poslujte sa nama, jer mi vam garantujemo uspjeh i pobjedu!

Spremni da pričate sa nama o vašem projektu?
Radite sa nama

Internet Marketing - terminologija

Plati po kliku - (PPC)

Google obrađuje preko 3 milijarde pretraživanja svakog dana. Godišnje, to je velika cifra, a taj broj je u stalnom porastu! Firme danas trebaju snažno prisustvo na pretraživačima da bi bile konkurentne, što bukvalno znači da bi vaš oglas trebao biti prikazan baš tada kada kupac želi kupiti vaš proizvod. Svaka strategija internet marketinga mora uključivati neku vrstu plaćene prisutnosti na Google.

Ova vrsta marketinga je ključni dio bilo koje kampanje, a zove se plaćanje po kliku (PPC). Ne postoji brži i bolji način oglašavanja i targetiranja potencijalnih klijenata. Ovakav vid reklamiranja prikazuje reklame direktno onima koji žele vaš proizvod, uslugu ili aktivno žele kupiti. Ukratko, licituje se za ključne riječi povezane s vašom firmom da bi se vaš oglas prikazao na što boljem mjestu u pretraživačima (Google. Yandex, Bing, Yahoo) i plaćate pretraživačima tek onda kad neko klikne na oglas.

Ako je vaša kampanja pravilno postavljena, to može biti vrlo profitabilan način da se postavi reklama tačno ispred korisnika koji aktivno traže vaše rješenje. Međutim, loše dizajnirana kampanja može trošiti mnogo novca. Kao što pretpostavljate, vodjenje uspješne kampanje iziskuje mnogo vremena i pažnje. Kampanja se stalno mora podešavati, uživo pratiti i optimizovati kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate.

Kad vam je potrebno predstaviti sajt, povećati prodaju, podsjetiti klijente koji su već koristili vaše usluge, reklamirati telefonski poziv, dosegnuti do odredjene klijentele na najbrži mogući način, mi ćemo vam preko Google AdWords najbrže pomoći. Prednost Google Adwords-a je što vas možemo reklamirati na lokalnom i medjunarodnom tržištu. Za ovakav (i bilo koji) način reklamiranja, šaljemo detaljan izvještaj gdje ćete imati detaljan uvid šta i kako se dešava.

Display advertising

Umjesto slušanja radija korisnici slušaju podcaste ili koriste usluge slušanja muzike na kanala poput YouTube. Umjesto da čitaju novine ili časopise, posjećuju portale i društvene medije kako bi izdvojili informacije i znanja o aktualnim dogadjajima ili stvarima. Display advertising je vrsta PPC oglašavanja gdje se oglasi pojavljuju na tudjim portalima pored sadržaja koji je relevantan za vaš proizvod ili koji je od interesa za vaše buduće i postojeće korisnike. Oglasi mogu biti u obliku bannera, teksta, slika i videozapisa.

Ovim putem, na prikazivačkoj mreži možete detaljno pratiti reakciju korisnika i angažman svoje robne marke mnogo bolje nego kada upotrebljavate tradicionalne metode oglašavanja poput štampe.

Podešavanja prikazivanja mogu biti: kontekstualni, kategorijski, tematski, geografski, društvene mreže itd itd, a najbolji je dio kad korisnike možete ciljati u različitim fazama ciklusa kupovine, ponavljajući im reklame kad su krenuli da kupuju ili su bili pri kraju kupovine pa iz nekog nepoznatog razloga odustali.

Social Media Marketing (SMM)

Socijaline mreže su najbolja prilika da se predstavite ljudima koji možda ne poznaju vašu firmu i vaše proizvode. Kroz Facebook, Instagram, LinkedIn i Twitter možete pronaći ciljanu publiku. Za razliku od pretraživača, društvene mreže vam pružaju da se direktno obratite potencijalnom klijentu i takodje, pomoću društvenih medija imate priliku uticati na to kako vaši budući klijenti percipiraju vašu robnu marku svaki dan.

eShark time osmišljava kampanje kako bi se imao maksimalan uticaj preko društvenih mreža. Specijalizirali smo za sve društvene medije. Naše ekspertsko znanje će vam pomoći šta, kako i kada da objavljujete. Pomoći ćemo vam oko pravljenja slika i videa radi što važnije poruke. Takođe, možemo raditi kampanje za društvene mreže za oglašavanje promocije firme, događaja ili pokretanje proizvoda.

Ako tražite visoku reputaciju ili imate problema upravljati vašom stranicom na društvenoj mreži, tu smo da vam pomognemo i da profesionalno reagujete na pozitivne i negativne komentare, pravilno interaktujete sa svojim pratiocima i pronađete način za povećanje svijesti o vašoj firmi kao i povećanju posla.

Email marketing

Najbolji vid marketinga je Email Marketing i nalazi se ispred svih vidova reklamiranja zajedno. Da, dobro ste pročitali. Ukupno, svi vidovi marketinga se ne mogu mjeriti sa reklamiranjem preko elektronske pošte. Zapravo, elektronska pošta nije samo živ način za komuniciranje sa korisnikom, već je broj jedan i najvažniji direktan kanal u smislu svakodnevne upotrebe i izbora potrošača za lične i marketinške komunikacije:

eShark vam nudi razvijanje strategije email kampanje za vašu firmu. Prvo ćemo odretiti koja je vaša ciljna grupa, zatim ćemo izraditi strategiju sadržaja, listi za slanje i izgleda elektronske pošte kako bismo utvrdili koja je najbolja poruka. I na kraju, utvrdit ćemo kada će se elektronske poruke slati i pratiti njihov tok.

Search Engine Optimization (SEO)

Pod optimizacijom sajta se misli na poboljšanja samog koda sajta kao i povratnih linkova (sa drugih sajtova prema vama) a sve u svrhu da se sajt probije na što bolje mjesto u pretraživačima poput Google.

Naše ogromno iskustvo sa optimizacijom sajtova će vam donijeti siguran rezultat. Znanje svih važnijih programskih jezika, CMS-ova, HTML, JavaScript i CSS koda će vam garantovati odlične rezultate. Imamo iskustvo sa optimizovanjem Drupala, WordPress-a, Jooomla!, ProcessWire, Magento i tako dalje.

© 2018 - 2018 eShark. Sva prava zadržana.